Familieopstellingen

Herken je bepaald gedrag en of patronen bij jezelf, die steeds hardnekkig weer terugkomen? 

  • Je gaat steeds weer over je grenzen heen..(met als gevolg dat je energieniveau op de bodem van de zee ligt..)
  • Je plek vinden op het werk ervaar je als lastig.
  • Nee zeggen komt niet in jouw woordenboek voor (geen probleem hoor doe ik wel..)
  • Je ervaart onrust (stilstaan is een onbekend woord)
  • Keuzes maken gaat jou heel slecht af.. (zit je weer een half uur boven de menukaart)

Herkenbaar? Lees dan gerust verder..

Ik ben 14x verhuist in mijn leven (ik ben inmiddels 42 jaar en dan heb ik van deze 14x op 2 plekken 14 jaar gewoond) Begrijp je het nog? 🙂

Bij de menukaart doe ik er tegenwoordig niet zo lang meer over maar voorheen kon ik gerust 6x veranderen voordat ik al überhaupt een keuze had gemaakt. Moeite met keuzes maken herken je dat?

Stilstand is achteruitgang was mijn motto. Nooit een moment rust ervaren en altijd maar bezig zijn.. Het heeft me veel gebracht en het heeft me ook veel gekost. Tegenwoordig heb ik keuze. Ik sta stil of ik beweeg. Een bewuste keuze.. Het ervaren als iemand die iets te onderzoeken heeft of als representant hebben mij een stuk bewuster in het leven doen staan.

Familieopstellingen wat is dat?

We maken allemaal onderdeel uit van systemen zoals ons gezin, ons werk, de vereniging waar we op zitten, de school en opleidingen die we volgen, onze vriendenkring, etc. Veel van onze onbewuste overtuigingen (ik mag geen nee zeggen, stilstand is achteruitgang), gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in het systeem (gezin van herkomst) waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen. Deze (beperkende) patronen kom je in je huidige leven vaak weer tegen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je relatie of je werk. Met familieopstellingen kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken. Het blijkt dat veel persoonlijke en organisatorische problemen een systemische oorzaak hebben. Familieopstellingen heeft als doel de verborgen belemmeringen binnen een (familie)systeem zichtbaar en hanteerbaar te maken. Het opstellingenwerk geeft een diepgaand inzicht in onderliggende dynamieken en verstrikkingen. Ervaringen met het werken vanuit deze essentie hebben nog lange tijd - en vaak ook blijvend - effect, geven veel inzicht en werken helend

Ben jij klaar met je patronen en in het stappen van de voor jou bekende valkuilen? Wees dan welkom bij de avond workshop familieopstellingen.
Wat gaan we doen tijdens het werken met opstellingen. 

Samen gaan we op onderzoek uit met jouw vraag/probleem. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik mezelf beter begrenzen? Waarom reageer ik altijd zo fel? Waarom houden mijn relaties geen stand? Waarom moet ik altijd de strijd aan gaan?

In de opstellingen maken we gebruik van representanten (andere deelnemers) die deze avond geen vraag inbrengen. Een representant representeert een rol in iemand zijn systeem. Dit is nooit zomaar, ergens heeft dit betrekking op het proces van de representant.

Praktische informatie:

Begeleider: Benedit Kool 
Locatie: Brouwershuys Rotterdam

Deelnamekosten:
€ 65,- voor inbreng en uitwerking van een vraag/probleem.
€ 15,- voor representanten/toeschouwers. Heb je ooit een traject bij mij doorlopen ? Dan mag je deze avond gratis bijwonen onder de voorwaarde dat je dit vooral doorvertelt aan iedereen die je meer rust, energie en bewustwording gunt! 

Werken met opstellingen vindt ca. 6x per jaar plaats in een avondprogramma en duurt ca. 3 uur. We werken in een kleine groep met maximaal 10 mensen.

 

Wil je erbij zijn/op zoek naar aanvullende informatie? Bel 06-22414877 of mail me gerust!

Benedit 

 

beneditcoaching-281116_112