Dierenarts wilde ze vroeger worden. Maar de juffrouw had gezegd dat ze dat niet kon. Speciaal basisonderwijs zou passend voor haar zijn. En daar kwam ze ook terecht.

Nu ruim 15 jaar later is ze bij me gekomen met een coachvraag. Hoogbegaafd, kiest ervoor om de strijd aan te gaan met de ander of houdt zich in. Een lichaam wat strak gespannen staat, altijd als ik haar zie. Ze was zich niet bewust nog nooit had iemand tegen haar verteld dat ze haar lichaam zo aanspande.

Ook binnen haar opleiding chemische technologie (een opleiding met 95% jongens) gaat ze de strijd aan of trekt ze zich terug. Net als vroeger thuis om wat aandacht en een oudere broer die haar altijd maar pestte. Ze is een kei in de inhoud maar het openstellen haar kwetsbare kant laten zien dat doet ze niet meer. Ze is gestopt met uitreiken naar de ander. 5x hebben we elkaar gezien en gesproken. Het kwartje is gevallen en ze begrijpt waar het over gaat… Lieve meid, als jij je kwetsbare kant laat zien je opent je... Wat een prachtige groei briljant ben je!

No Comments Yet.

Leave a comment