Veranderde Arbowet Vanaf 1 juli 2017 is de Arbowet 2017 aangepast. In de vernieuwde Arbowet wordt de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroot en staat preventie nog meer centraal. Zo wordt de positie van de preventiemedewerker versterkt, krijgt het medezeggenschapsorgaan een grotere rol bij het arbobeleid en worden de randvoorwaarden voor het handelen van de bedrijfsarts aangescherpt.

Bewuste medewerkers  Op het stuk preventie wil ik graag inhaken. Als life en loopbaancoach geloof ik sterk in bewustwording van medewerkers, zowel persoonlijk als professioneel. Ben ik met de juiste taken bezig? Zit ik op de juiste plek? Waar liggen mijn kwaliteiten en talenten? Krijg ik energie van wat ik aan het doen ben of zit ik mijn tijd uit? Wat is belangrijk in werk, wat drijft mij? Door antwoord te krijgen op deze vragen kunnen medewerkers bewustere keuzes maken, door bijvoorbeeld voor een nieuwe werkplek te kiezen, of een ander takenpakket en of rol binnen de organisatie te krijgen. Ik geloof stellig als iedereen doet wat hij graag wil, vanuit zijn of haar rol met het betreffende takenpakket dat dat leidt tot meer geluk, energie en winst voor zowel de medewerker als de organisatie.

Preventief coachen Welke organisaties zijn er bezig met preventief loopbaan begeleiding? En welke organisatie (bij voorkeur regio Rotterdam) heeft interesse om hier eens met mij van gedachten over te wisselen en/of preventief coaching in te zetten?

Of blijven we wachten tot de medewerker niet gemotiveerd meer is, of misschien zelfs wel burn out verschijnselen vertoont. Kortom de energie al lang verloren is verloren is? En deze medewerker uiteindelijk stiekem bij mij voor de deur staat omdat zij zo graag en andere baan wil hebben maar (nog) niet weet wat voor baan omdat er nog gebrek aan zelfinzicht en zelfkennis is en helaas de energie ver te zoeken is omdat ze te lang is blijven hangen in een baan waar ze niet in wilde zitten?

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment