Young Professional in een Corporate omgeving

Ze is een Young Professional en werkt sinds een aantal jaren in een Corporate omgeving als marketing en communicatie medewerker. Na haar stage is ze “blijven hangen”.  Wat haar tegenstaat in deze Corporate omgeving is de strategie die steeds verandert en er niet echt tot concrete acties wordt gekomen (dat is lastig als je vanuit de Belbin rollen bekeken veel Bedrijfsman in je hebt) .

"Sneller dan de organisatie"

 “Benedit, ik wil eigenlijk sneller dan de omgeving waarin ik werk” En dat kost zoveel energie.. dat ik iedere keer een paar stappen terug moet doen. Ik vraag aan haar of het misschien tijd wordt om het nest te verlaten (leuke woordspeling want de organisatie waar ze voor werkt heeft iets met een grote vogel te maken, zo’n witte met grote vleugels maar daar gaat het nu niet om ?)..

Ja, misschien wel oppert ze.. Maar ja mijn vader zegt toch dat ik zomaar een goede, vaste baan met zekerheid op moet zeggen..

Een paar weken later lees ik op LinkedIn dat ze haar baan heeft opgezegd.

We zien elkaar vandaag weer en hebben daar allebei naar uit gekeken. Wat gaan we doen/naar kijken in je laatste afspraak van dit traject (afspraak nummer 4)? Nou, ik heb wel een vraag.. “Kan ik als 26 jarige wel als freelancer starten in een marketingrol”? Wat maakt dat je dat niet zou kunnen was daarop mijn vraag.

Ja, mijn omgeving zegt dat ik misschien nog wat jong ben. Lekker belangrijk wat je omgeving zegt (oké ik realiseer me dat dit de rebelse Benedit is die dit typt) maar ik vind het oprecht. Niemand kan jou stappen/je gevoel/jouw proces bepalen. Als jij energie voelt om een stap te nemen dan neem je die stap toch..
Ik vertrouw erop dat deze Young Professional haar stappen wel gaat nemen.

En daarnaast weet ik dat ze ook wellicht nog een ander nest mag verlaten om nog makkelijker keuzes te maken en stappen te maken. Voor nu gaat daar haar vraag niet over en kan ze stappen maken in haar proces!

You go lady!

No Comments Yet.

Leave a comment