Ken je dat van jezelf dat je in een restaurant zit, een half uur ingezoomd op de menukaart en je geen idee hebt welk gerecht je moet kiezen? 

Je hebt keuze uit 2 banen en voor welke ga je nu? 

Of je hebt op zaterdagavond 3 feestjes en welke kies je nu (of misschien ga je toch wel naar alle 3 toe)? Herkenbaar? Lees dan vooral verder..

Als je een keuze maakt dan betekent dat je ergens anders niet voor kiest. Dus je sluit iets in (de keuze die je maakt) en je sluit iets uit (de optie waar je niet voor gaat)

Ik sluit graag alles en iedereen in en dat zorgt er voor dat ik degene ben die vaak een half uur naar de menukaart aan het kijken is.  Hoe doe jij dat in het leven sluit je makkelijk in (bijvoorbeeld mensen) of sluit je juist makkelijk uit?

Keuzes maken daar zit een strategie achter. En hoe doe je dat dan? Welke stappen neem je alvorens je tot een keuze komt? En als dat niet lukt wat dan..

Ik heb een mooie oefening voor je  als je in een dilemma zit omdat je keuzes moet maken (doorloop de oefening met iemand en het kan ook alleen)

  • Je pakt 5 papiertjes (a4)
  • Je schrijft op deze papiertjes keuze 1, keuze 2, allebei de keuzes, geen van beide, of geen van beide en zelfs dat niet.
  • Je legt deze papiertjes in de ruimte neer en je gaat één voor  één de opties af. Je gaat daadwerkelijk staan op de a4tjes.Hoe voelt het, wat zie je, wat hoor je.. dat zijn vragen die je jezelf of de begeleider kan stellen. Je hebt alle 5 de opties doorlopen.
  • Je loopt een paar stappen naar achteren en ontdekt welke informatie je over je zelf hebt opgehaald.

Succes en als je dit samen wilt doen ben je van harte welkom uiteraard!

Benedit

 

No Comments Yet.

Leave a comment