Dan je hoop je dit jaar 80 te worden. Heb je helaas een lichaam wat niet altijd even gezond is, steunzolen, bril, hartfalen en een borstafzetting op je 42e gehad omdat je borstkanker had.  En ja wat doe je dan als je 2e jonge kinderen hebt?

Vervolgens moet je gekeurd worden door een arts om te bepalen of je nog bekwaam genoeg bent wat enorm spannend is. En uiteraard ook goed zodat het veilig op de weg blijft.

Een declaratie van 55 euro (een terechte) voor een bh prothese wordt afgekeurd? Heel raar omdat er toch letterlijk in de regels staat dat je daar recht op hebt 1x in de 2 jaar. Jazeker niet meer, stel dat je nog een extra bh zal bestellen. Alsof je om borstkanker hebt gevraagd. En ja als je alleen een AOW’tje heb dan is 55 euro verdomd veel geld!  

Vervolgens wacht je nu bijna 4 maanden op je rijbewijs, toch een stuk autonomie zou ik zeggen op je bijna 80ste. Als het voor 27 januari niet geregeld is mag je de weg niet op.  Je kan een mailtje sturen naar het CBR en ja dan word je inderdaad netjes gebeld door iemand die het uit gaat zoeken.

Maar dat willen we niet, we willen uitsluitstel.

 Goed we krijgen andere tabletten (bloedverdunners) voor het hart omdat de tabletten die ze hier voor had kankerverwekkend zouden kunnen zijn. Goed dat kan blijkbaar en dat hadden we al gehad. Vervolgens ben je ruim 4 weken ziek met allerlei bijwerkingen zoals misselijkheid, duizeligheid. Nee hoor mevrouw u heeft vast de griep…. O nee het blijkt toch aan de tabletten te liggen wat je zelf al benoemd hebt. Weet u, u krijgt andere tabletten wederom.. Hier ben je gelukkig alleen maar duizelig van.

 We zijn inmiddels een paar maanden verder. Ik zie mijn moeder (die eerlijk is eerlijk gezegd niet altijd even positief gestemd is van zichzelf) steeds verder de moed laten zakken, en negatiever worden.

Ik realiseer me dat de energie en de gevoelens van mijn moeder zijn etc. maar ik vind het verdomd lastig om het er mee om te gaan laat staan het los te laten.  Ik vraag me oprecht af hoe het kan dat dit soort systemen in Nederland kunnen bestaan en dat we dit tolereren. Machtsmisbruik.

Goed, blijkbaar heb ik ook nog wat te doen in mijn eigen familiesysteem….Herkenbaar? 

No Comments Yet.

Leave a comment