Stel je stapt in een loopbaantraject en wil graag jezelf beter leren kennen om een gefundeerde keuze voor een nieuwe baan te maken. Wat is dan handig?

Naast de zelfkennis die je al opgedaan hebt de afgelopen jaren heeft jouw omgeving ook een beeld van je. En dat kan nieuwe informatie zijn of bevestigend. Mijn ervaring is dat dit waardevolle informatie is om jezelf een stuk beter te leren kennen.

Een van de opdrachten die je van mij meekrijgt is een feedbackvragenlijst met 10 open vragen. Deze vragenlijst zet je uit in je omgeving, bij voorkeur zo divers mogelijk. Je collega's of oud collega's als het niet bekend is dat je een loopbaantraject volgt, je ouders, broer, zus, je beste vriend of vriendin, je partner.. je tennismaatje, je trainer. Hieronder vind je de 10 vragen die je kan stellen!

1 Wat zie jij als mijn grootste talent?

2 Wat is het talent dat ikzelf het meeste onderschat of onderwaardeer? En wat zie jij als mijn belangrijkste valkuil of ontwikkelpunt?

3 Welke drie woorden omschrijven mij het beste?

4 Als ik een dier was, welk dier zou ik dan zijn? Waarom?

5 Hoe denk jij dat ik professioneel het beste tot mijn recht zou komen? En in wat voor soort omgeving (organisatie)?

6 Wat denk jij dat ik het liefst de hele dag zou doen?

7 Waar vind jij dat ik veel kennis en expertise in heb?

8 Waarvoor zou je mij aan andere mensen uit jouw kennissenkring of zakelijke netwerk willen introduceren?

9 Welke leuke MERK-waardigheden heb ik (opvallende passies, eigenschappen, kleine gedragingen, stokpaardjes etc.)?

10 Wat kan ik beter dan tienduizend willekeurige andere mensen?

Mocht je het interessant, leuk, nuttig of wat dan ook vinden om jezelf beter te leren kennen om goed de arbeidsmarkt te betreden, bel of mail me dan voor een vrijblijvende kennismaking!

Benedit

No Comments Yet.

Leave a comment